Erbicidarea in preemergenta este esentiala pentru o eficacitate ridicata in combaterea buruienilor din culturile de porumb

Scris de Echipa Alcedo

Pentru a inregistra o eficacitate cat mai ridicata in combaterea buruienilor din culturile de porumb, pot fi aplicate mai multe tratamente atat in preemergenta, cat si in postemergenta, in functie de speciile de buruieni existente si de dominanta acestora.

Ce erbicide puteti alege in preemergenta?

TENDER asigura combaterea superioara si de lunga durata in special a buruienilor graminee, dar si a unor buruieni cu frunza lata. Aplicat in doza de 1-1,5 l/ha, imediat dupa semanat in conditii de umiditate, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum din samanta) si unele dicotiledonate (Amaranthus, Chenopodium, Hibiscus) din culturile de porumb.

TONALE este un erbicid cu actiune sistemica si reziduala, ce combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale din cultura de porumb. Se aplica o singura data pe sezon, atat in preemergenta (BBCH 00-09), in doza de 1,7-2 l/ha, cat si in postemergenta timpurie, cand plantele de porumb au 2-4 frunze (BBCH 10-14), doza recomandata fiind de 1,5-2 l/ha.

SILBA este un erbicid selectiv ce actioneaza impotriva majoritatii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale. La cultura de porumb, se poate aplica atat preemergent, inainte de rasarirea culturii (4-5 l/ha), dar si postemergent timpuriu, in faza de 3-4 frunze ale porumbului si 2 maxim 4 frunze ale buruienilor, fara a se depasi doza de 4,5 l/ha.

Pentru o buna eficacitate a erbicidelor, patul germinativ trebuie sa fie bine pregatit, fara bulgari si cu o umiditate suficienta in sol.