Erbicidarea eficienta in preemergenta a culturii de soia

Soia ramane o cultura pe care fermierii si-o doresc tot mai mult in asolamente, avand potential pentru industrializare si valorificare. Dupa interzicerea cultivarii soiei modificate genetic, suprafetele au scazut simtitor, ajungand astazi sa se situeze in jurul a 60.000 ha, aproape de 8 ori mai putin decat era cultivata acum 25 ani. Este cunoscut ca soia este cultura cea mai afectata de buruieni, de la rasarit pana la recoltat, pierderile de recolta fiind situate intre 40% si 85%. Astfel, nu se poate lua in considerare o cultura de soia rentabila, fara utilizarea unor erbicide performante atat in preemergenta, cat si in postemergenta.

Pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale in preemergenta, va recomandam un erbicid pelicular cu actiune reziduala si eficacitate deosebita: Pledge 50 WP. Doza recomandata este de 90 grame/ha. Spectrul de buruieni combatute in preemergenta este foarte larg, cu eficacitate la ambrozie (Ambrozia eloior), loboda porceasca (Chenopodium album), stir (Amaranthus spp), zamosita (Hibiscus trionum), etc. In plus, tot in preemergenta inhiba si cresterea unor specii de monocotiledonate. Un avantaj important este ca Pledge 50 WP este relativ independent de cantitatea de precipitatii (5-6 mm pot fi de ajuns). Tratamentul la sol se efectueaza imediat dupa semanat, pentru a evita contactul lui Pledge cu cotiledonul plantei de soia. Este important de stiut ca Pledge 50 WP este omologat si pentru alte culturi, si anume: porumb, floarea-soarelui, cartof si ceapa.

poza1poza2

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.