Erbicidarea cerealelor paioase inca din toamna

Scris de Echipa Alcedo

Rival-75-GDPentru aceia dintre dumneavoastra care veti semana cereale paioase, va informam ca erbicidarea acestora se poate face inca din toamna. In acest context, va recomandam sa utilizati erbicidul Rival 75 GD (clorsurfuron 75%), in doza de 20 grame/ha. Potrivit specialistilor in protectia plantelor, la cultura de grau, Rival 75 GD se aplica atat in preemergenta cat si in postemergenta.

Tratamentul postemergent din toamna cu Rival 75 GD este recomandat in special pe terenurile infestate cu Apera spica venti– iarba vantului, deoarece faza in care se combate cel mai bine, este cand buruiana are 1-3 frunze. De asemenea, mai este recomandat si pentru Alopecurus Myosuroides – coada vulpii si Lolium spp.-Lolium. In plus aplicarea in toamna inseamna un cost pe hectar mai mic decat daca tratamentul pentru iarba vantului s-ar realiza in primavara cu alte erbicide mai putin remanente.

Referitor la culturile de orz si orzoaica infiintate in toamna, va putem spune ca erbicidarea se realizeaza numai in postemergenta. Aplicarea acestui produs necesita atentie deosebita la culturile ce urmeaza in rotatie sau in cazul compromiterii culturii din diverse cauze. Astfel, in cazul in care cultura de grau este calamitata, in primavara se recomanda amplasarea, pe acelasi teren, a culturilor de cereale paioase.

Asadar, daca doriti sa achizitionati Rival 75 GD, dar si alte produse de protectia plantelor, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola.