Eliminati buruienile din culturile de cereale paioase cu Rival Star 75 GD

Scris de Echipa Alcedo

Rival-Star-20gErbicidul Rival Star 75 GD, este un produs ce contine 75% tribenuron metil, foarte selectiv pentru cereale si fara efect remanent, acoperind o perioada de aplicare foarte lunga (de la faza de 2 frunze pana in stadiul de burduf). Substanta activa este absorbita in special prin frunze si este translocata rapid in tesuturile in crestere, din frunze si radacini. Efectele erbicidului sunt observate la 3-4 zile dupa aplicare, iar distrugerea totala a buruienilor poate dura 15 zile.

Este omologat pentru erbicidarea culturilor de grau ]i ovaz, in doza de 15-20 g/ha, si a celor de orz, orzoaica de primavara, in doza de 10-15 g/ha, in functie de gradul de infestare, dominanta speciilor si talia buruienilor, folosindu-se 200-500 l apa/ha. In conditii de seceta, erbicidarea se va face cu 500 l apa/ha. Doza minima se recomanda cand culturile au un grad redus de imburuienare si/sau cu dominanta buruienilor sensibile. Perioada optima pentru erbicidare este atunci cand buruienile au 2-4 frunze si maxim 10 cm inaltime, iar culturile de cereale sunt in faza de infratire-formarea primului internod. Daca nu se reuseste efectuarea erbicidarii in perioada optima, tratamentul se face pana la faza de burduf.

Eficacitatea produsului nu este influentata de temperaturile scazute (pana la + 5°C), ceea ce permite efectuarea tratamentului si in perioadele reci. Se va avea in atentie ca, in conditii de seceta, cu temperaturi ridicate si culturi de cereale slab dezvoltate si rare, dupa erbicidare, culturile se pot reinfesta cu buruieni din speciile termofile, cu rasarire tarzie si esalonata pe perioada primavara-vara, cum sunt cele din genul Chenopodium, mai ales pe terenurile in care anii anteriori a existat o infestare puternica cu aceste buruieni sau au fost fertilizate cu gunoi de grajd infestat.

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta directorul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.