Elimina din timp rezerva de agenti patogeni din pomicultura prin tratamente in perioada repausului vegetativ

Scris de Echipa Alcedo

Tratamentele de iarna in pomicultura se bazeaza in general pe utilizarea succesiva a substantelor cu efect fungicid si insecticid. Scopul acestor tratamente? Combaterea rezervelor biologice ale daunatorilor si bolilor care supravietuiesc sezonului rece (ciuperci si bacterii: rapan, foc bacterian, ciuruire etc.).

Care sunt substantele si, respectiv, produsele utilizate pentru tratamente?

Tratamentele destinate controlului fitosanitar intr-o cultura se stabilesc pentru un anumit tip de agent de daunare, fie ca ne referim la bacterii, ciuperci sau daunatori. In functie de stadiul vegetativ, se va stabili atat concentratia, cat si numarul de tratamente. Printre solutiile utilizate recomandam:

  • Zeama bordeleza – pentru tratarea eventualelor boli fungice.
  • Insecticidul Mospilan 20 SG impreuna cu adjuvantul N-Oil, pe baza de ulei vegetal de floarea soarelui – pentru combaterea formelor hibernante ale paduchilor testosi, dar si a altor daunatori.
  • Fungicidul Alcupral 50 PU – reduce considerabil atat infectiile primare cauzate de agenti patogeni, cat si formele de rezistenta ale acestora.

Foarte important este ca aceste tratamente sa nu se execute pe vreme ploioasa si in conditii de vant! Tratamentele se fac doar cu produse omologate pentru speciile pomicole, preparate conform indicatiilor de pe eticheta si achizitionate doar de la surse autorizate. De asemenea, respectarea dozelor impiedica aparitia fenomenelor de fitotoxicitate sau a formelor de rezistenta in cazul unor boli sau daunatori.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.