Eficacitate si flexibilitate in combaterea buruienilor cu frunza lata

Scris de Echipa Alcedo

Galera+ Sala+LontrelSolutii tehnologice pentru erbicidarea in postemergenta timpurie, la rapita!

Astazi vrem sa va aducem in atentie cateva solutii pentru combaterea buruienilor cu frunza lata in cultura de rapita, in contextul in care nu ati aplicat nici un erbicid pentru combaterea buruienilor in preemergenta. Asadar, in postemergenta timpurie, ALCEDO recomanda folosirea erbicidului GALERA SUPER (clopiralid 267 g/la + picloram 80 g/l + aminopiralid 17 g/l), in doza de 0,2 l/ha, care combate foarte bine: palamida, mac, musetel, turita, romanita, albastrita, spanac salbatic, trei frati patati, stir, susai, ambrozia, hrisca, samulastra de floarea-soarelui, zarna, talpa gastei, rocoina, urzica moarta, soparlita. Daca buruienile rasarite in toamna sunt si altele decat cele pe care le combate GALERA SUPER, puteti sa amestecati acest erbicid (GALERA SUPER) in doza de 0,2 l/ha, cu erbicidul SALSA (etametsulfuron-metil 75%) – in doza de 25 g/ha, si veti rezolva astfel si problema buruienilor crucifere ca: mustar salbatic, ridichea salbatica, traista ciobanului, brancuta, pungulita. Mai mult, prin erbicidarea in toamna cu GALERA SUPER pot fi combatute o serie de buruieni (musetel, mac, romanita, albastrita, etc), care daca ierneaza in stadiu de rozeta, in primavara vor fi greu de combatut, deoarece acestea se vor afla intr-o faza avansata de crestere. Un alt aspect care trebuie subliniat este si faptul ca, in primavara poti avea “ghinionul” sa nu poti erbicida la momentul optim, iar tratamentul fitosanitar realizat in toamna cu GALERA SUPER iti asigura o cultura curata si o pornire buna in vegetatie, in primavara.    

Asadar, din punct de vedere al specialistilor, bazat pe experienta agricola, GALERA SUPER, in doza de 0,2 l/ha + SALSA – 25 g/ha + adjuvantul TREND (250 ml/ha) este solutia completa de erbicidare la rapita in toamna, in postemergenta timpurie. Cheia succesului unei culturi ce-ti ofera productii calitative si cantitative consta in erbicidarea inca din toamna!

Mai exista si o alta varianta, respectiv LONTREL (clopiralid 300 g/l) – doza 0,3-0,5 l/ha + SALSA, in doza de 25 g/ha + adjuvantul TREND (250 ml/ha), erbicidul LONTREL actionand asupra palamidei, musetelului, susaiului, hristii si troscotului.

Asadar, daca sunteti interesati de achizitionarea acestor produse, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro, sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.