Dupa ploaie, culturi frumoase, dar si buruieni Aprozame, erbicidul recomandat pentru postemergenta tarzie in cultura de rapita!

Scris de Echipa Alcedo

Daca in urma cu 3 saptamani vorbeam de sole unde rapita nu dadea semne ca ar rasari sau avea o rasarire sporadica, acum cand regimul hidric s-a ameliorat, culturile sunt intr-o stare de vegetatie excelenta. Insa, apa din sol nu a favorizat doar rasarirea culturilor, ci si a buruienilor, care parca au explodat. De obicei, cand temperaturile nu mai sunt asa generoase, activitatea erbicidelor este diminuata sau chiar oprita. Chiar si in aceste conditii, Alcedo va ofera solutii, si anume, Aprozame un nou erbicid, recomandat in cultura de rapita cu aplicare in  postemergenta tarzie, inclusiv pe solul inghetat. Aprozame contine 400 g/l propizamid, si este recomandat pentru combaterea buruienilor mono si dicotiledonate anuale din rapita. Principala lui actiune este inhibarea cresterii radacinilor. Sfat!!! Dupa aplicare este necesara prezenta apei (ploaie, irigare) pentru a facilita absorbtia produsului prin radacini. Daca este aplicat inaintea rasaririi buruienilor, previne germinarea acestora. De asemenea, daca este aplicat dupa germinarea buruienilor, va bloca treptat cresterea si va limita actiunea lor competitiva asupra culturii.

Retineti!!!! Aprozame este unul dintre erbicidele recomandate a fi utilizate in solele in care avem, in special, buruiana Vulpia spp.

Precizam ca persistenta si actiunea erbicidului este favorizata si prelungita de conditiile reci din sol. Ca si perioada de aplicare, Aprozame se poate utiliza de la 4 pana la 8 frunze, si se poate folosi, inclusiv, pe solul inghetat, fara probleme pentru cultura. Important de adaugat este si faptul ca daca  aplicarea se face pana la sfarsitul lunii ianuarie, nu sunt restrictii in alegerea culturii urmatoare si aratura, dupa recoltarea culturii tratate. Insa, daca Aprozame a fost aplicat dupa sfarsitul lunii ianuarie este necesara efectuarea araturii inaintea semanatului cerealelor de toamna. Nu se foloseste pe soluri foarte usoare si nisipoase sau foarte bogate in materie organica. Doza omologata pentru cultura de rapita este de 1,875 l/ha.

Mentionam ca, pe langa cultura de rapita, Aprozame este omologat si pentru salata, impotriva buruienilor  mono si dicotiledonate, in doza de 3,75 l/ha.

Avand in vedere informatiile transmise, daca sunteti interesati de achizitionarea acestui erbicid, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. agricola.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.