Dupa numeroase runde de discutii, controverse, dezbateri / Glifosatul, reaprobat pentru utilizarea lui inca 5 ani!

La mai putin de trei saptamani inainte de expirarea omologarii glifosatului, in sfarsit a venit vestea mult asteptata de catre fermieri. Glifosatul a fost reaprobat pentru utilizarea lui inca 5 ani. Ieri, intr-o miscare “surpriza”, au existat 18 voturi pentru aprobare, noua voturi impotriva si o abtinere. Pentru a trece, 55% dintre tarile care reprezinta 65% din populatia UE trebuia sa voteze DA. Putini asteptau ca reprezentantii Comisiei de Apel sa ajunga la un acord ieri, deoarece prea multe tari s-au abtinut in trecut. Omisiunea de a ajunge la o decizie, ieri, ar fi obligat Colegiul Comisarilor Europeni sa decida.

Glifosatul a fost supus dezbaterii luni intregi, si asta pentru ca desi studiile stiintifice demonstrau ca aceasta substanta activa nu este cancerigena, existau voci care invocau contrariul.

Material prelucrat de revista Sanatatea plantelor

sursa: LAPAR

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.