Dupa culesul fructelor, nu omiteti efectuarea de tratamente cuprice in vii si livezi

Scris de Echipa Alcedo

Alcupral-50-PU modificatCampania de recoltat este aproape de final, asa ca specialistii in protectia plantelor va sfatuiesc sa nu omiteti efectuarea de tratamente, in perioada urmatoare, in vii si livezi cu produse cuprice. Asadar, pentru eficientizarea viilor si livezilor, dar si pentru prelungirea duratei de viata a acestora si imbunatatirea calitatii recoltelor, cultivatorii trebuie sa aplice in perioada de repaus vegetativ o serie de tratamente cu produse fitosanitare. Aceste tratamente sunt foarte importante, intrucat pot duce la scaderea numarului de tratamente ulterioare, prin reducerea considerabila a infectiilor primare si a rezervei de forme hibernante ale daunatorilor.

Unul dintre tratamentele care trebuie facute in perioada de toamna-iarna este cel cu produse pe baza de cupru, de exemplu, ALCUPRAL 50 PU. Acest tratament se va aplica pentru o mai buna maturare (coacere) a lemnului si pentru a reduce presiunea de infectie cu boli din vii si livezi. Tratamentul trebuie efectuat atunci cand aproximativ jumatate din frunzele pomilor si a vitei-de-vie au cazut. Cuprul se va depune atat pe frunzele ramase pe plante cat si pe cele cazute pe sol.

In momentul in care vor cadea toate frunzele, cuprul aflat intre frunze va omori toti agentii patogeni care urmeaza sa ierneze pe sol. De asemenea, solutia ajunsa pe ramuri va actiona asupra agentilor patogeni de pe ramuri. Acest tratament este foarte important deoarece prin intermendiul lui se combat rasele rezistente ale bolilor ce s-au format pe parcursul perioadei de vegetatie, scade rezerva de boli si se asigura igiena culturala. Tratamentul de toamna cu produse cuprice mai ofera avantajul grabirii maturarii (coacerii) lemnului, dar si cresterea rezistentei ramurilor de rod ale pomilor si a coardelor vitei-de-vie la temperaturile scazute din timpul iernii.

Trebuie sa stiti ca acest produs este un fungicid de contact, cu actiune preventiva si protectoare.

Asadar, daca doriti sa achizitionati ALCUPRAL 50 PU, dar si alte produse de protectia plantelor, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.