Din 13 decembrie incepe noul proces de etichetare

supermarketNoul proces de etichetare a alimentelor va incepe in 13 decembrie 2014, urmand ca afisarea declaratiei nutritionale si scoaterea in evidenta a alergenilor sa devina obligatorii, pe majoritatea etichetelor la alimentele preambalate, incepand cu 2016, informeaza Romalimenta printr-un comunicat de presa.

S-a convenit, de asemenea, imbunatatirea lizibilitatii prin introducerea unei dimensiuni minime a caracterului de litera, scoaterea in evidenta a alergenilor in lista ingredientelor prin litere ingrosate. Totodata va deveni obligatoriu ca alimentele care nu sunt preambalate sa aiba informatii cu privire la prezenta sau absenta alergenilor si sa fie specificatape eticheta originea carnii neprocesate de porc, oaie, capra sau pasare.

Tot in comunicat se precizeaza ca nu va fi obligatoriu ca toate produsele de pe rafturi sa aiba noile etichete, din 13 decembrie, iar cele care nu sunt conforme cu cerintele regulamentului pot fi comercializate pana la epuizarea stocurilor. Pentru a evita risipa de alimente, Regulamentul permite vanzarea acestor produse indiferent cat de mare este perioada lor de valabilitate. Unele produse care sunt congelate, uscate sau in conserva, au o durabilitate mare si pot persista pe piata cativa ani, deci este posibil sa fie vandute produse cu eticheta de tip vechi. Schimbarea etichetelor nu va avea drept consecinta majorarea preturilor.

sursa: agroazi.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.