DIAMOND CHEFARA PRIORI XTRA, un pachet util culturilor de cereale paioase

Scris de Echipa Alcedo

grauDupa o toamna ploioasa si o primavara la fel de capricioasa, este posibil ca in unele culturi sa apara un numar mare de boli, daunatori dar si de buruieni. Pentru a evita aceste probleme, Alcedo vine in sprijinul dumneavoastra cu pachetul DIAMOND CHEFARA PRIORI XTRA, care contine urmatoarele produse: RIVAL SUPERSTAR 75 GD, CHEFARA, PRIORI XTRA, FASTER 10 CE si MICROFERT-U.

RIVAL SUPERSTAR 75 GD actioneaza ca un erbicid sistemic, selectiv fata de cerealele paioase. Combate un spectru mare de buruieni dicotiledonate anuale si perene, inclusiv pe cele rezistente la 2,4 D. Dupa tratament, substantele active sunt absorbite prin frunze si prin radacini, avand o actiune erbicida complementar-sinergica, buruienile dicotiledonate fiind distruse in 7-21 zile. Eficienta actiunii erbicide este influentata de conditiile pedoclimatice existente (umiditatea atmosferica si la sol, reactia solutiei solului, temperatura ambianta), de sensibilitatea si stadiul de crestere a buruienilor, precum si de momentul aplicarii tratamentelor. RIVAL SUPERSTAR 75 GD este omologat pentru erbicidarea postemergenta a culturilor de grau, orz, orzoaica de primavara si ovaz, in doza de 15-20 g/ha, folosindu-se 200-500 l apa/ha.

CHEFARA, este a doua denumire a produsului Artea 330 EC si este un fungicid ce asigura o protectie de lunga durata a cerealelor paioase. Poate fi aplicat atat preventiv, cat si curativ, in toate stadiile de vegetatie, de la infratit pana la inceputul infloritului. Pentru rezultate optime, se recomanda aplicarea produsului la aparitia primelor semne de infestare (1 pana la 3% din suprafata frunzei atacate). Se revine cu un tratament dupa 3-5 saptamani, atunci cand conditiile climatice favorizeaza aparitia infectiilor secundare. Se recomanda a fi utilizat pentru grau si orz in doza de 0,4 l/ha.

Fungicidul PRIORI XTRA este un produs modern cu spectru larg de actiune, care influenteaza pozitiv activitatea fiziologica a plantei. Priori Xtra este a doua denumire comerciala a produsului Amistar Xtra 280 SC. Acesta protejeaza noile cresteri ale frunzei prin formarea unui depozit de produs in teaca frunzei, depozitul fiind reactivat in contact cu apa. Prelungeste perioada de timp in care planta ramane verde si imbunatateste continutul de gluten, ceea ce permite obtinerea unor “Xtra” recolte de o “Xtra” calitate.

Pentru grau (0,5 l/ha)- se recomanda aplicarea in programul cu doua tratamente, ca al doilea tratament, in perioada cuprinsa intre aparitia frunzei stindard pana la inflorit, in functie de presiunea de infectie si spectrul de boli. Combate boli foliare si ale spicului precum: fainarea (Erysiphe graminis), rugina (Puccinia spp.), septorioza (Septoria spp.), fuzarioza (Fusarium spp.), sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp.). La orz (0,75 l/ha), pentru boli foliare ca: fainarea (Erysiphe graminis), patarea reticulara (Pyrenophora teres), arsura bruna a frunzelor (Rhynchosporium secalis), sfasierea frunzelor (Helminthosporium sativum).

Referitor la FASTER 10 CE (0, 15 l/ha), trebuie sa stiti ca este un piretroid de sinteza nesistemic, cu actiune de contact si prin ingestie, cu spectru larg de actiune asupra daunatorilor din culturile de cereale paioase. Va recomandam sa utilizati si fertilizantul foliar MICROFERT-U (3,00 l/ha), inclus in acest pachet, pentru o dezvoltare si o crestere uniforma a plantelor.

Asadar, daca doriti sa cumparati pachetul DIAMOND CHEFARA PRIORI XTRA, la indeplinirea conditiilor contractuale puteti obtine o reducere de 31,23%, ajungand la un cost de 239,90 RON/ha fara TVA. De asemenea, pentru cei care doresc sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!”, pachetul poate fi achizitionat la pretul de 348,85 RON/ha, fara TVA, acumuland un numar de 350 de puncte.