Despre fertilizarea corecta si importanta analizelor de sol, in emisiunea Ferma – TVR2, duminica 26 noiembrie

Pentru ca vremea de afara inca mai permite recoltarea probelor pentru analize de sol, revenim cu recomandarea de a nu omite efectuarea analizelor de sol. Simpla urmarire a pH-ului solului aduce o economie semnificativa la fertilizare. Retineti! Necunoscand solul, nu veti putea intelege nevoile, necesitatile nutritionale ale plantelor. O fertilizare rationala aduce beneficii nu doar prin sustinerea culturii, ci si prin echilibrarea solului pentru culturile urmatoare. Fertilizarea corecta inseamna analize de sol, inseamna alegerea ingrasamintelor potrivite culturii ce se doreste infiintata, cantitatile potrivite pentru un randament scontat, aplicarea lor pe perioada in care planta are nevoie de nutrienti, etc. Potrivit specialistilor, perioada optima de efectuat analize de sol este la sfarsitul culturii premergatoare.

Unde puteti face analize de sol? Ei bine, dupa cum stiti, ALCEDO detine la Herasti, judetul Giurgiu un astfel de laborator, dotat cu aparatura ultra-moderna. In urma analizelor puteti obtine informatii privind: continutul de humus; pH-ul; conductivitatea electrica; nutrientii principali N, P, K; nutrientii secundari Ca, Mg; textura solului; interpretarea rezultatelor, dar si recomandari de fertilizare. Atentie! Prelevarea probei de sol este una dintre cele mai importante etape din cadrul unui program de fertilizare. Asa ca, pentru a preleva corect probele de sol, va rugam sa cititi instructiunile, dand click aici: http://www.alcedoltd.ro/wp-content/uploads/2017/01/ghid-analize-de-sol.pdf.

Mai multe detalii puteti afla de la colegul nostru, dr. ing. Emilian Tudor (sef laborator ALCHIMEX), in cadrul emisiunii Ferma, de pe TVR2, difuzata duminica aceasta, incepanad cu ora 9:00.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.