Despagubiri pentru seceta…

seceta-baniFermierii urmeaza sa primesca despagubiri pentru pagubele produse de seceta. Anuntul a fost facut chiar de catre ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. “Urmeaza sa anuntam zilele viitoare un ajutor de stat care va fi notificat Comisiei Europene. Vizam in special judetele cele mai afectate, cum este Botosani, dar si alte 2-3 judete. Mi-e greu sa spun deocamdata despre ce suma este vorba. Solicitarea pentru despagubiri a fost pentru un milion de hectare (…). Noi notificam Bruxelles-ul si fermierii depun apoi dosarele”, a declarat Achim Irimescu.

De asemenea, seful MADR a precizat ca si anul trecut s-au acordat despagubiri pentru seceta, insa, din plafonul stabilit de 600 milioane de lei, s-au platit efectiv sub 300 milioane lei. Si asta pentru ca fermierii nu au putut aduce dovezi, pentru a putea fi despagubiti.

sursa: agerpres.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.