Derogare la neonicotinoide pentru porumb, dar nu si la floarea soarelui

Scris de Echipa Alcedo

Am aflat recent ca s-a acordat derogare pentru utilizarea insecticidelor neonicotionide, o grupa de insecticide foarte utila pentru protectia semintelor de porumb si floarea soarelui, imediat dupa semanat, impotriva unor daunatori foarte periculosi, asa cum este ratisoara porumbului (Tanymecus dilaticollis). Derogarea a fost acordata, insa numai la porumb!

In aceasta situatie, ce facem cu floarea soarelui?

Avem solutii pentru protectia tinerelor plantute, imediat dupa rasarire, fata de daunatorii care actioneaza in aceasta perioada, in special ratisoara porumbului?

Pana in acest moment, companiile producatoare nu au descoperit un produs care sa se ridice la nivelul insecticidelor neonicotinoide, dar ne promit ca o vor face in urmatorii ani.

Dar pana atunci nu putem lasa culturile de floarea soarelui fara protectie in primele faze de vegetatie. Atacul acestor daunatori este atat de periculos, incat poate duce chiar pana la compromiterea culturilor. Si atunci trebuie sa lucram cu ceea ce avem.

In PORTOFOLIUL ISCUSIT de la ALCEDO gasiti insecticide care v-ar putea veni in ajutor. Astfel:

–        Pentru tratamentul semintei de floarea soarelui va recomandam LANGIS, un piretroid pe baza de cipermetrin, omologat pentru combaterea viermilor sarma (Agriotes spp.) in doza de 2,0 l/t samanta. LANGIS creeaza o zona de protectie in jurul semintelor tratate, distrugand sau indepartand daunatorul, fara a afecta germinatia semintelor. Actioneaza prin ingestie si contact, dar are si o actiune repelenta fata de viermii sarma si alti daunatori din sol.

–        Imediat dupa rasarire va recomandam sa interveniti cu FASTER DELTA, un alt piretroid, pe baza de deltametrin, omologat ca tratament pentru combaterea ratisoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis) in doza de 0,3 l/ha. FASTER DELTA actioneaza prin contact si ingestie, avand si efect repelent si de soc, actionand ca inhibitor de nutritie asupra insectelor. Actiunea de protectie este de 7-10 zile. Acoperirea completa si uniforma a tinerelor plantute este esentiala pentru o buna protectie impotriva atacului daunatorilor.

Speram sa avem o primavara cu conditii optime pentru o rasarirea uniforma si rapida a plantelor de floarea soarelui, iar cele 2 insecticide, LANGIS si FASTER GOLD, plus alte produse care se aplica in perioada de vegetatie si pe care le gasiti in PORTOFOLILIL ISCUSIT de la ALCEDO, sa va ajute sa aveti culturi cat mai frumoase si mai sanatoase.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/

Echipa ALCEDO