De Ziua Apei, sa vorbim despre valorificarea ei si cum sa o gestionam corect!

Incepand cu anul 1993, pe 22 Martie sarbatorim Ziua Mondiala a Apei. Apa este probabil cea mai mare provocare globala, iar scopul acestei zile este de a atrage atentia asupra protejarii resurselor de apa.

De ce trebuie sa o protejam? Pentru ca fara apa nu exista viata pe Terra, iar pentru noi, cei din agricultura, apa este vitala. In prezent, agricultura este responsabila pentru doua treimi din consumul de apa din lume, iar previziunile arata ca pana in 2050 va fi nevoie de o cantitate dubla pentru a asigura hrana necesara.

Ce putem face? Putem adopta tehnologii care conserva apa in sol si, in paralel, trebuie sa invatam  sa o utilizam cat mai eficient, sa adaptam plantele la un consum mai redus de apa, chiar sa le facem sa reziste pentru perioade scurte, cand apa lipseste sau este foarte putina in sol.

Lipsa apei la semanat, in toamna sau in primavara, ne-a facut sa ne indreptam si spre produse care ne ajuta sa putem semana si in aceste conditii. Asa s-a nascut produsul ZEBA SP, un superabsorbant biodegradabil, care inmagazineaza cantitati mici de apa si o elibereaza treptat plantutelor in curs de rasarire, dar si plantelor mai mari. Astfel, se reduce stresul plantelor provocat de deficitul de umiditate in sol, mai ales in perioada de pornire in vegetatie.

ZEBA SP creste capacitatea de retinere a apei in sol (1:400), mentine un nivel de umiditate in zona semintelor sau a radacinii (rizosfera) si reduce scurgerile de nutrienti importanti, reducandu-se astfel pericolul de pierdere in procesul de levigare si evaporare. ZEBA SP se dehidrateaza si se rehidrateaza in mod repetat in timpul unui sezon si elibereaza umiditatea captata dupa necesitatile plantelor.

Important! ZEBA SP se poate aplica pe toate tipurile de sol, atat pentru culturi horticole (in spatii protejate, dar si in camp), cat si pentru culturi agricole, fiind un produs netoxic, sigur si degradabil.

Iata cum un produs pe baza de amidon ne poate ajuta sa suplinim o parte din lipsa apei din sol.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.