De ce trebuie sa concentram fertilizantii inca de la semanat in zona unde vor fi absorbiti de sistemul radicular al plantelor?

Scris de Echipa Alcedo

Pentru a evita situatia in care plantele nu au suficient azot sa poata creste in mod normal, fenomen denumit “foame de azot”, dar si pentru a stimula activitatea microorganismelor care participa la descompunerea resturilor vegetale, trebuie sa concentram fertilizantii inca de la semanat in zona unde vor fi absorbiti de sistemul radicular al plantelor.

Avand in vedere obiectivele urmarite si in noul Plan National Strategic pentru 2023-2027, prin aplicarea localizata a fertilizantilor starter concomitent cu semanatul, se reduc emisiile de gaze cu efect de sera, aceasta fiind una dintre practicile agreate in agricultura conservativa, ce isi propune sechestrarea carbonului si obtinerea de recolte carbon negative / neutre.

Fertilizantii din gama STARTMAX si YARAMILA NP STARTER 10-47 + ZN + B se pot utiliza cu succes in tehnologiile carbon negative / neutre.

Dozele recomandate sunt intre 10-25 kg/ha, in functie de cultura la care se aplica (porumb, floarea soarelui, mazare, cartof, sfecla, legume, cereale, rapita etc.).

Informatii detaliate despre produsele de mai sus gasiti accesand link-urile de mai jos:

STARTMAX HPA: https://alcedo.ro/produse/startmax-hpa-10-48-1-zn/

STARTMAX HIP: https://alcedo.ro/produse/startmax-hip/

YARAMILA NP STARTER 10-47 + ZN + B: https://alcedo.ro/produse/yaramila-np-starter-10-47-zn-b/

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.