De ce sa utilizati Topsin 500 SC in cultura de floarea-soarelui?

Scris de Echipa Alcedo

Topsin 500-SCSuprafetele cultivate cu floarea-soarelui au cunoscut in ultimii ani cresteri semnificative, fiind o cultura preferata de foarte multi fermieri.Combaterea bolilor florii-soarelui a devenit o preocupare majora pentru agricultori, asa ca venim din timp cu informatii pretioase despre acest lucru.

Asadar, unele dintre bolile care creaza probleme grave in cultura florii-soarelui sunt: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), patarea bruna si necrozarea tulpinilor, innegrirea tulpinilor (Phoma lingam), patarea bruna si frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi).

Trebuie stiut ca in cazul in care cultura de floarea-soarelui revine pe acelasi teren la doar 2-3 ani dupa floarea-soarelui sau rapita, pentru combaterea bolilor enumerate mai sus se recomanda aplicarea fungicidului Topsin 500 SC, in doza de 1,4 l/ha. In functie de presiunea de atac se pot efectua 1 sau 2 tratamente. Primul tratament se va efectua pana in faza de 6-8 perechi de frunze ale culturii, iar cel de-al doilea tratament se va aplica cand este format butonul floral. Primul tratament este foarte important in vederea combaterii frangerii tulpinilor. Asta chiar daca cultura arata foarte bine si pare ca nu ar necesita tratament cu fungicide, in aceasta faza se realizeaza o combatere eficienta a acestei boli.

Mentionam ca Topsin 500 SC are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin frunze si radacini, avand un foarte bun efect preventiv si curativ fata de un spectru larg de agenti fitopatogeni care provoaca boli ale plantelor, cu infectie de suprafata si sistemica.

Pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa va protejati culturile de floarea-soarelui cu Topsin 500 SC, il puteti cumpara de la reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.