De ce sa folositi fungicidul PRIORI XTRA

Scris de Echipa Alcedo

rezultatul-tratamentelor-la-grauConditiile meteo din ultima perioada au favorizat pe langa aparitia buruienilor si cea a bolilor. Pentru acest lucru Alcedo vine in sprijinul dumneavoastra cu un fungicid, util in combaterea bolilor la cereale paioase, rapita, dar si floarea-soarelui. Asadar, cand vremea de afara va permita sa efectuati tratamente ftosanitare, este bine sa aveti in ferma dumneavoastra fungicidul Priori Xtra, produs al companiei Syngenta Crop Protection. Acesta are in compozitia sa 200 g/l azoxistrobin si 80 g/l ciproconazol, ceea ce face ca produsul sa fie unul modern, cu spectru larg de actiune, care influenteaza pozitiv activitatea fiziologica a plantei. Priori Xtra este a doua denumire comerciala a produsului Amistar Xtra 280 SC.

Pentru un efect optim, se recomanda efectuarea unui tratament preventiv sau la primele simptome de boala. Priori Xtra asigura o protectie de pana la 3-4 saptamani. Strobilurina tine cultura verde mai mult timp, ceea ce determina o perioada mai lunga de asimilare, cu influente favorabile asupra calitatii si cantitatii productiei, ceea ce este numit “green effect”.

Pentru grau (0,5 l/ha) – se recomanda aplicarea in programul cu doua tratamente, ca al doilea tratament, in perioada cuprinsa intre aparitia frunzei stindard pana la inflorit, in functie de presiunea de infectie si spectrul de boli. Combate boli foliare si ale spicului precum: fainare (Erysiphe graminis), rugina (Puccinia spp.), septorioza (Septoria spp.), fuzarioza (Fusarium spp.), sfasierea frunzelor (Helminthosporium spp.).

La orz (0,75 l/ha) pentru boli foliare ca: fainare (Erysiphe graminis), patarea reticulara (Pyrenophora teres), arsura bruna a frunzelor (Rhynchosporium secalis), sfasierea frunzelor (Helminthosporium sativum).

La cultura de rapita (0,75 l/ha) – tratamentele se vor efectua in primavara, preventiv, la inceputul/mijlocul infloritului, in conditii favorabile dezvoltarii bolilor sau conform avertizarilor locale. Combate putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), patarea neagra a frunzelor (Alternaria brassicae), fainare (Erysiphae communis).

Pentru floarea-soarelui (0,75 l/ha) – Priori Xtra se aplica la stadiul maxim de interventie terestra (cu utilaje clasice), cat mai aproape de faza de buton floral-verde. Pentru bolile care apar pe calatidiu, Priori Xtra se aplica de la inceputul pana la sfarsitul infloritului. Acest fungicid combate: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi), dar si alternarioza (Alternaria spp.).

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO