De ce sa alegi un biostimulator cu continut mare de aminoacizi liberi?

Scris de Echipa Alcedo

Continutul echilibrat de aminoacizi are efecte pozitive asupra starii generale de vegetatie a plantelor, mai ales dupa perioadele de stres, asa cum au fost ultimele zile in Romania. Aminoacizii pot fi asimilati rapid de planta, pentru a conferi rezistenta marita la stres, prin dezvoltarea radacinilor, accelerarea fotosintezei, absorbtia substantelor nutritive si eficienta utilizarii apei si a nutrientilor de catre plante.

ALCEDO va recomanda AMINOPOWER WSP, biostimulator ce contine 84-92% aminoacizi totali din care 78-86% aminoacizi liberi si 12-13% azot organic, fiind printre produsele cu cel mai mare continut de aminoacizi din piata si, ca urmare, un produs PREMIUM, cu doza mica de aplicare si cu un raport calitate/pret foarte bun.

Acesta se aplica foliar si/sau radicular (fertirigatie), la majoritatea culturilor agricole, horticole si in silvicultura:

  • la cereale paioase, porumb, rapita, floarea soarelui, leguminoase, sfecla de zahar, cartof: in 2-3 tratamente foliare la intervale de 10-14 zile, in doza de 0,3-0,5 kg/ha, in solutii de stropit de minim 250-300 litri/ha.
  • la legume, vita de vie, capsuni, pomi si arbusti fructiferi, arbori, plante ornamentale, spatii verzi, silvicultura: in 2-3 tratamente foliare la intervale de 10-14 zile, in doza de 0,5-1,0 kg/ha, in solutii de stropit de 1000 litri/ha.

Radicular se aplica odata cu apa de irigat in doze de 2-4 kg/ha, in 2-3 aplicari.

AMINOPOWER WSP poate fi utilizat in agricultura ecologica.

Mai multe detalii despre beneficii si modul de aplicare: https://alcedo.ro/produse/aminopower-wsp/