De ce este important sa folosim ingrasamintele foliare?

Scris de Echipa Alcedo

Microfert-UIngrasamintele foliare au avantajul ca pot asigura la momentul potrivit toate elementele (si microelemente) nutritive necesare plantelor de cultura. Acestea se pot aplica pentru a asigura corectia carentelor nutritive ale plantelor si pot rezolva in scurt timp aceasta problema, pentru carentele provocate de factorii climatici, tehnologici sau de sol.

In newsletter-ul de astazi, vrem sa va aducem in atentie fertilizantul foliar Microfert-U, utilizat cu succes atat la culturile de camp, cat si  in livezi, in vii sau in culturile legumicole. Asadar, la cerealele de toamna se poate aplica Microfert-U, in doza de 2,5-5 l in 500 l apa/ha de la inceputul inspicarii pana la faza de umplere a boabelor. De asemenea, aceeasi doza poate fi utilizata si in culturile de porumb, floarea-soarelui, sorg. La vita de vie si pomii fructiferi se pot realiza postfloral fertilizari cu Microfert -U, recomandandu-se tot doza de 2,5-5 l in 500 l apa/ha. Si la culturile de legume puteti utiliza acest ferilizant foliar tot in doza de 2,5-5 l in 500 l apa/ha, pana la formarea fructelor.

Este important de precizat faptul ca Microfert-U nu este un produs toxic, nu polueaza si este destul de practic. Puteti folosi produsul odata cu erbicidarea, dar si cu tratamentele fitosanitare pentru combaterea bolilor si daunatorilor, avandu-se in vedere compatibilitatile produselor care se folosesc.

Atentie! Pe timp secetos, se recomanda ca tratamentele sa se faca dimineata devreme sau seara, asigurand o pulverizare cat mai fina pe plante.

Asadar, daca doriti sa achizitionati Microfert -U, dar si alte produse de protectia plantelor, puteti apela la directorul zonal ALCEDO sau puteti intra la sectiunea PRODUSE.