De astazi, start la platile finale pentru fermieri!

Scris de Echipa Alcedo

baniAgentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) incepe de astazi procesarea cererilor unice ale fermierilor pentru platile finale aferente campaniei 2016. Este pregatita pentru platile finale pe suprafata suma de 250 de milioane de euro! “De luni, 5 decembrie 2016, incepem platile finale. Vor intra in primele transe de plata fermierii care au incasat deja avansul pe suprafata. Motivul este ca aceste dosare de plata au fost deja procesate de sistemul informatic si acesti fermieri au incasat deja 69% din schemele de plata pe suprafata. Deci, mai au un rest de plata de 31%”, a anuntat directorul APIA, Adrian Pintea.

Reamintim cuantumurile schemelor de plata pe suprafata, si anume:

  • Schema de plata unica pe suprafata (SAPS) – 96,88 euro/ha;
  • Plata redistributiva – nivelul l (1 – 5 ha) – 5 euro/ha; nivelul ll (5,01 – 30 ha) – 48,85 euro/ha;
  • Plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (inverzire) – 57,37 euro/ha;
  • Plata pentru tinerii fermieri – 22,87 euro/ha.

Aceste cuantumuri au fost aprobate, prin hotarare de Guvern, inainte de inceperea platilor in avans pentru subventiile aferente campaniei 2016. Fermierii au incasat in avans 69% din aceste sume.

sursa: agroinfo.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.