Daniel Constantin va solicita Comisiei Europene derogare pentru folosirea neonicotinoidelor

Comisia EuropeanaAm discutat amical si responsabil cu ministrul Daniel Constantin. Stiti cum se intampla? Fiecare isi propune in noaptea de Anul Nou sa-si atinga anumite scopuri in anul care vine. De exemplu, unii vor sa se lase de fumat, altii vor sa slabeasca. Pentru noi a fost o noapte lunga, asa ca i-am facut 22 de propuneri ministrului Daniel Constantin”, a declarat presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu, imediat dupa terminarea intalnirii pe care a avut-o ieri, la Ministerul Agriculturii.

Presedintele LAPAR a ridicat, in timpul intalnirii una dintre principalele probleme ale fermierilor, si anume, folosirea neonicotinoidelor. “Daca nu facem la timp tratamentul la semintele de floarea-soarelui, respectiv porumb, putem avea pierderi substantiale la productie, ca sa va spun ca poate duce la distrugerea totala a culturii”, a explicat Laurentiu Baciu.

In acest sens, ministrul Daniel Constantin ar urma sa se intalneasca pe 24 ianuarie, la Bruxelles, cu Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, pentru a o solicita o derogare care va expira pe 1 mai 2015.

sursa: ziarulfermierului.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.