Daniel Constantin va solicita Comisiei Europene derogare pentru folosirea neonicotinoidelor

Scris de Echipa Alcedo

Comisia EuropeanaAm discutat amical si responsabil cu ministrul Daniel Constantin. Stiti cum se intampla? Fiecare isi propune in noaptea de Anul Nou sa-si atinga anumite scopuri in anul care vine. De exemplu, unii vor sa se lase de fumat, altii vor sa slabeasca. Pentru noi a fost o noapte lunga, asa ca i-am facut 22 de propuneri ministrului Daniel Constantin”, a declarat presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu, imediat dupa terminarea intalnirii pe care a avut-o ieri, la Ministerul Agriculturii.

Presedintele LAPAR a ridicat, in timpul intalnirii una dintre principalele probleme ale fermierilor, si anume, folosirea neonicotinoidelor. “Daca nu facem la timp tratamentul la semintele de floarea-soarelui, respectiv porumb, putem avea pierderi substantiale la productie, ca sa va spun ca poate duce la distrugerea totala a culturii”, a explicat Laurentiu Baciu.

In acest sens, ministrul Daniel Constantin ar urma sa se intalneasca pe 24 ianuarie, la Bruxelles, cu Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, pentru a o solicita o derogare care va expira pe 1 mai 2015.

sursa: ziarulfermierului.ro