Daniel Constantin: „Infrastructura de irigatii va fi reabilitata in totalitate in urmatorii ani!”

irigatii370 de milioane de euro. Aceasta este suma de care Romania mai are nevoie pentru a reabilita integral infrastructura in irigatii. „Acesti bani se regasesc in viitorul PNDR. Asociatiile din domeniu sunt pregatite, le transmit sa pregateasca documentele si mi-as dori ca intr-un termen relativ scurt, de 2-3 ani, sa facem deja investitii in infrastructura secundara de irigatii„, a declarat ministrul Agriculturii. In acest fel, investitiile ar elimina, potrivit ministrului, fluctuatiile de preturi la produse alimentare. „Daca vom reusi sa facem aceste lucruri, sunt convins ca nu vom mai fi asa de dependenti de vreme si ne-am preocupa mai mult de cantitatea si de calitatea produselor pe care le obtinem„, a adaugat Constantin.

Seful MADR a transmis in luna martie prima varianta a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 catre serviciile specializate ale Comisiei Europene. Finantarea infrastructurii secundare de irigatii a beneficiat in perioada de programare 2007–2013 de o alocare de 140 de milioane de euro, fiind contractate 139 de proiecte ale Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI). In Programul National de Dezvoltare Rurala 2014–2020, sectorul de irigatii va avea o alocare net superioara, ceea ce va permite ca si restul de 370 de Organizatii sa poata primii sprijin.

sursa: zf.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.