Cum va fi vremea?

vremea_02.05.2011Sub aspect termic, perioada se va caracteriza printr-o vreme mai rece decat in mod normal, in aproape toata tara. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -4…13 grade Celsius, iar cea maxima intre 2 si 16 grade Celsius. Meteorologii anunta ploi insemnate cantitativ pe aprope tot teritoriul agricol al tarii. Rezerva de umiditate in stratul de sol 0-20 cm (ogor), se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si local optime, in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures si Transilvania, pe suprafete agricole extinse din Muntenia, izolat in vestul Moldovei.
Despre starea de vegetatie a culturilor agricole, procesele de germinare, rasarire si infrunzire la culturile de toamna (rapita, orz si grau), precum si cele de maturare la speciile pomi-viticole se vor desfasura pe ansamblu normal. La rapita se vor continua germinarea-rasarirea (10-100%) si formarea primelor frunze (4-8 frunze) cu o stare de vegetatie a culturilor in general medie si buna. In plantatiile pomicole si viticole se vor semnala fazele de maturare a lemnului, ingalbenirea si caderea frunzelor, continuandu-se recoltarea fructelor. In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole in camp (eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arat, pregatirea patului germinativ, semanat, recoltare) vor fi intrerupte temporar.
sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.