Cum va fi vremea saptamana aceasta…

Scris de Echipa Alcedo

vremea - zapadaAstazi, ziua a debutat cu ninsori si temperaturi scazute in toate regiunile agricole ale tarii. Specialistii ANM au anuntat ca iau in calcul prelungirea codului galben de ninsori pana maine, 5 ianuarie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -10 si 2 grade, iar cele minime se vor situa intre -12 grade in depresiuni si 1 grad in zona litoralului.

In urmatoarele saptamani, meteorologii spun ca temperaturile vor ajunge la normal, pozitive pe timpul zilei, iar noaptea se vor inregistra temperaturi de -5 grade Celsius.

Despre culturile agricole, meteorologii spun ca pe fondul temperaturilor minime scazute, situate sub pragurile biologice critice (-7…-10…-15 grade Celsius) de rezistenta a plantelor,pe suprafetele agricole fara strat protector de zapada sau cu strat superficial, la speciile de rapita, orz si grau de toamna va exista riscul deprecierii aparatului foliar prin brunificari si degeraturi ale varfului frunzelor. Acest lucru se poate intampla mai ales la culturile insuficient calite si nepregatite pentru rezistenta la temperaturile scazute de pe parcursul iernii. Fenologic, culturile de orz si grau de toamna va inregistra formarea frunzei a treia si infratirea (10-100%), in toate zonele de cultura. Rapita semanata in epoca optima se va afla in faza de infrunzire (6-16 frunze),cu o stare de vegetatie a plantelor pe ansamblu bunasi medie. La nivelul intregii tari, pomii fructiferi si vita de vie isi vor mentine stadiul de repaus biologic.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.