Cum va fi vremea saptamana aceasta

Scris de Echipa Alcedo

vremea (1)In prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, apoi se va produce o racire treptata a vremii, la nivelul intregii tari. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre -3…11°C, pe intreg teritoriul agricol, iar cea minima va fi cuprinsa intre -20…2°C in aproape toata tara, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare din centrul si nordul tarii. Se asteapta precipitatii predominant sub forma de ninsoare, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), reduse cantitativ, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului, in aproape toata tara.
Aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in toate zonele de cultura ale tarii. Culturile de camp si pomi-viticole isi vor mentine repausul biologic, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Pe fondul scaderii temperaturilor minime din aer situate sub limitele biologice critice de rezistenta (-7…-10…15°C) ale plantelor, precum si in absenta stratului protector de zapada, vor fi posibile ingalbeniri si brunificari ale aparatului foliar. Orzul si graul de toamna vor parcurge fazele de rasarire, formarea frunzei a treia si infratire (15-100%). La rapita semanata in epoca optima se va semnala faza de infrunzire (6-12 frunze), pe majoritatea suprafetelor agricole. Pomii fructiferi si vita-de-vie se vor afla in continuare in stadiul de repaus vegetativ, acestea avand o buna rezistenta la conditiile de iernare.
sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.