Cum va fi vremea in aceasta saptamana…Ploi si temperaturi mai scazute in zilele urmatoare

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011Saptamana a inceput cu vreme frumoasa in aproape toata tara, insa meteorologii prognozeaza pentru unele zone agricole ploi sub forma de aversa, dar si torentiale, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului. Ploile vor viza astazi partea de sud a tarii, insa acestea vor cadea spre seara si in sudul si nordul Moldovei, dar si in nordul Transilvaniei si Maramures. Si maine, dar si miercuri vor mai fi conditii de ploaie, iar temperaturile maxime vor atinge 29-30 grade Celsius. Oricum, incepand de duminica seara temperaturile au mai coborat in termometre, iar acest aspect se va mentine pana joi, cand temperaturile vor incepe din nou sa creasca, unde in Campia Romana vom simti un mare disconfort din cauza caldurii.
Despre rezerva de umiditate, in cultura de porumb pe profilul de sol 0-100 cm aceasta se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime in aproape toata tara. Referitor la starea de vegetatie a culturilor agricole, pe fondul regimului termic ridicat din aer si de la suprafata solului, ritmurile de vegetatie la toate culturile agricole vor fi intensificate pe aproape intreg teritoriul agricol. De asemenea, la culturile prasitoare se va semnala in continuare ofilirea temporara si chiar rasucirea frunzelor in orele de amiaza, iar la orzul si graul de toamna semanate in perioada optima aflate la maturitatea deplina se vor extinde lucrarile de recoltare, indeosebi in jumatatea de sud a tarii. Cultura de floarea-soarelui va parcurge fazele de infrunzire (18-33 frunze), formarea calatidiului (30-100%) si inflorirea (10-50%), cu o uniformitate si vigurozitate in general buna si medie. Pomii fructiferi vor parcurge fazele de acumulare a substantelor in fructe, infrunzirea si cresterea lastarilor. La soiurile timpurii (cais, cires, visin, piersic si corcodus) aflate la maturitatea tehnologica se va continua recoltarea. In cea mai mare parte a podgoriilor, vita de vie se va afla la cresterea aparatului foliar si inflorire, iar la soiurile timpurii de masa se vor semnala formarea si cresterea boabelor.
sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.