Cum va fi vremea in aceasta saptamana

vreme urataVremea calda de la inceputul intervalului va intra treptat intr-un proces de racire, devenind normala sub aspect termic, in aproape toate regiunile agricole ale tarii. Temperatura minima a aerului se va situa intre -4 si 8°C, fiind conditii de producere a brumei, indeosebi in nordul, centrul si estul tarii. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 7 si 21°C. Sub aspect pluviometric, se prognozeaza ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului. Rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si local optime. Deficite de umiditate in sol se vor mentine in vestul, estul si local in sud-estul si centrul tarii. In stratul de sol 0-20 cm  (ogor), aprovizionarea cu apa se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a teritoriului. In vestul si local in estul, sud-estul si centrul tarii se va semnala seceta pedologica moderata.

Procesele de crestere si dezvoltare, atat la culturile de camp, cat si la cele pomi-viticole se vor desfasura pe ansamblu normal in majoritatea regiunilor agricole, cu exceptia zonelor depresionare din centrul si nordul tarii, unde ritmurile vegetative vor evolua usor mai lent. In general, starea de vegetatie se va prezenta buna si medie in culturile semanate in epoca optima, respectiv medie si slaba la cele tardive, precum si pe arealele agricole cu deficite de apa in sol.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.