Cum va fi vremea in aceasta saptamana?

Scris de Echipa Alcedo

vremeaPotrivit meteorologilor, zilele acestea sunt prognozate ploi in multe regiuni agricole ale tarii. Totusi, sub aspect termic, va predomina o vreme in general mai calda decat in mod obisnuit. Temperatura minima se va incadra intre -2 si 12 grade Celsius, iar cea maxima intre 6 si 14 grade Celsius. Referitor, la rezerva de apa din sol, de exemplu, in cultura graului de toamna aceasta se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii, cu exceptia unor suprafete din nordul si vestul Moldovei, unde izolat se vor inregistra deficite moderate de apa in sol.

Cat despre starea de vegetatie a culturilor agricole, la speciile de camp, pomii fructiferi si vita de vie aceastea se vor afla in continuare in starea de repaus vegetativ, indeosebi in zonele depresionare din nordul si centrul tarii. Cerealele de toamna vor parcurge formarea frunzei a treia si infratirea (20-100%), pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. De asemenea, sub aspect fenologic, la rapita se va continua faza de infrunzire (5-16 frunze), in majoritatea zonelor agricole ale Romaniei.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.