Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea (1)In aceasta perioada va predomina o vreme in general normala sub aspect termic. Temperatura minima va fi cuprinsa intre 4 si 16°C, iar cea maxima intre 15 si 28°C. Se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari temporare ale vantului si izolat, caderi de grindina. Local, la inceputul intervalului, vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol.

Aprovizionarea cu apa accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime in Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, Moldovei, Transilvaniei, local in nordul Dobrogei. Local, in centrul si vestul Olteniei se vor semnala excese de umiditate in sol. In Crisana, Maramures, pe suprafete extinse din Dobrogea, vestul si nordul Transilvaniei, estul Munteniei, izolat in sud-estul Moldovei se va semnala seceta pedologica moderata si izolat puternica.

Ca urmare a celor prezentate, ritmurile de vegetatie la speciile de camp si pomi-viticole vor avea o evolutie in general normala, pe majoritatea suprafetelor agricole. De asemenea, starea de vegetatie a culturilor semanate in perioada optima se va prezenta buna si medie, iar la cele tardive, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie spre slaba.

sursa: meteromania.ro