Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011Saptamana a debutat cu o vreme frumoasa in toate zonele agricole ale tarii. Totusi, de zilele viitoare, vremea va intra intr-un proces de racire, in cea mai mare parte a tarii. Temperatura minima se va situa intre -5 si 8 grade Celsius, iar cea maxima va atinge 12 grade Celsius.

Despre rezerva de apa din sol, aceasta se incadreaza in limite satisfacatoare si local apropiate de optim in majoritatea zonelor de cultura. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si izolat puternica) se vor inregistra in Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, estul Munteniei, sud-vestul si local in sudul Transilvaniei, nord-estul Banatului. Referitor la starea de vegetatie a culturilor agricole, aceasta este buna si medie in semanaturile efectuate in epoca optima si pe terenurile cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului, respectiv medie si slaba in culturile infiintate tardiv si pe arealele agricole unde se vor semnala in continuare deficite moderate de apa in sol. Functie de data semanatului, speciile de orz si grau de toamna vor parcurge diferite faze de vegetatie, respectiv: germinare (90-100%), rasarire (60-100%) si aparitia frunzei a treia (30-100%), mai avansate fiind culturile semanate in epoca optima aflate la infratire (10-100%). Sub aspect fenologic, rapita se va afla predominant la rasarire (70-100%) si infrunzire (7-14 frunze), pe intreg teritoriul agricol.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.