Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011 (1)Vremea va fi in general normala sub aspect termic, in aproape toata tara. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 5 si 15°C, iar cea maxima intre 15 si 28°C.

Se prognozeaza ploi cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si local, caderi de grindina. Izolat, cantitatile de apa pot fi semnificative din punct de vedere agricol, in majoritatea regiunilor.

In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor pe profilul de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, Transilvaniei, Moldovei si Banatului, local in nordul Dobrogei. In Crisana, Maramures, pe suprafete extinse din Dobrogea, nordul si vestul Banatului, vestul si izolat in centrul Transilvaniei, estul si izolat in sudul Munteniei, nordul si sud-estul Moldovei se va semnala seceta pedologica moderata si local puternica.

Conditiile agrometeorologice prognozate vor imprima desfasurarea normala a proceselor de crestere  si dezvoltare la toate culturile agricole.

sursa: meteoromania.ro