Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Pe ansamblu, in acest interval va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, la nivelul intregii tari. Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 8…17°C, cea maxima se va incadra intre 14…24°C, iar cea minima se va situa intre -1…11°C, la nivelul intregii tari. Temperatura medie diurna a solului, la adancimea de 5 cm va fi cuprinsa intre 10…20°C la scara intregii tari, favorabila parcurgerii primelor faze de vegetatie (germinare-rasarire) la culturile infiintate pana in prezent, precum si continuarii insamantarilor de primavara (sfecla de zahar, cartof, floarea-soarelui, porumb, etc). Sub aspect pluviometric, se prognozeaza ploi locale, izolat sub forma aversa indeosebi in vestul, centrul si nordul tarii, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In stratul de sol 0-20 cm (ogor), continutul de apa va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a regiunilor agricole.

Starea de vegetatie a plantelor se va mentine in general buna si medie in culturile infiintate in perioada optima, iar la cele tardive, medie si slaba. Functie de data semanatului si agrotehnica aplicata, orzul si graul de toamna isi vor continua fazele de formare a frunzei a treia, infratire si alungirea paiului (10-100%), in majoritatea zonelor de cultura. Cultura de rapita isi va continua infrunzirea (7-13 frunze), alungirea tulpinii (10-70%), precum si aparitia inflorescentelor (10-30%). In cea mai mare parte a plantatiilor pomicole, samburoasele vor parcurge inmugurirea, dezmugurirea si inflorirea, iar la semintoase se vor semnala fazele de inmugurire si dezmugurire. Vita-de-vie se va afla predominant in fazele de „plans” si inmugurire, in toate podgoriile.

sursa:meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.