Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremeaIn urmatoarea perioada va predomina un regim termic al aerului mai scazut decat in mod normal, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 2…15°C, in cea mai mare parte a teritoriului, iar cea minima va oscila intre -5…7°C, la nivelul intregii tari. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va prezenta valori cuprinse intre 3…12°C, limite optime continuarii insamantarilor de primavara, precum si parcurgerii primelor faze de vegetatie (germinare-rasarire) la culturile infiintate pana in prezent, indeosebi in zonele de campie. Se intrevad precipitatii sub forma de ploi locale in aproape toata tara, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) indeosebi in zonele centrale, nordice si nord-vestice, fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.

Rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura ale tarii. Deficite moderate de apa in sol se vor mentine in nordul Moldovei, centrul si sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramuresului, nord-vestul si sudul Crisanei, local in estul si vestul Banatului. In stratul de sol 0-20 cm (ogor), continutul de apa va inregistra valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a teritoriului agricol. In vestul Maramuresului, centrul si sud-vestul Transilvaniei, nordul Moldovei, nord-vestul si sudul Crisanei, izolat in estul si vestul Banatului, se va semnala seceta pedologica moderata.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.