Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremeaIn aceasta saptamana regimul termic al aerului va fi in general mai ridicat decat in mod normal, in aproape toata tara. Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -1…11°C, cea maxima se va incadra intre 5…16°C, iar cea minima se va situa intre -7…6°C, in majoritatea regiunilor, valori mai scazute fiind posibile in depresiunile din estul Transilvaniei. Se prognozeaza precipitatii predominant sub forma de ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului, in aproape toata tara.

In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a regiunilor agricole ale tarii. In nordul Moldovei se vor inregistra deficite moderate de apa in sol. Regimul termic favorabil din aer si sol va imprima ritmuri in general normale in desfasurarea proceselor vegetative la culturile de toamna in cea mai mare parte a regiunilor agricole, exceptand zonele depresionare, unde acestea se vor desfasura usor mai lent. Orzul si graul de toamna insamantate in epoca optima vor parcurge fazele de rasarire, formarea frunzei a treia si infratirea (25-100%). Sub aspect fenologic, cultura de rapita va inregistra dezvoltarea aparatului foliar (6-11 frunze), la nivelul intregii tari. In toate plantatiile pomi-viticole se va mentine stadiul de repaus vegetativ. Local, pe terenurile cu expozitie sudica va fi posibila declansarea fazei de umflare a mugurilor, indeosebi la speciile timpurii de samburoase.

sursa:meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.