Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011In aceasta saptamana va predomina o vreme mai calda decat in mod normal, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -2…12°C pe intreg teritoriul agricol al tarii, mai ridicata cu 1…7°C comparativ cu normalul perioadei. Temperatura minima a aerului se va situa intre -7…4°C, iar cea maxima intre 4…15°C, in toate regiunile agricole. Sunt posibile precipitatii predominant sub forma de ploaie, fiind insotite de intensificari temporare ale vantului in majoritatea zonelor de cultura, iar izolat se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol.

Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, la nivelul intregului teritoriu agricol al tarii. In conditiile agrometeorologice mentionate, culturile de toamna si speciile pomi-viticole se vor afla in stadiul de repaus vegetativ, in aproape toata tara.

Rapita se va afla in faza de infrunzire (5-12 frunze), pe intreg teritoriul agricol al tarii. La speciile pomi-viticole se va semnala starea de repaus biologic, in toate plantatiile. Lucrarile agricole de sezon (araturi, fertilizari, taieri in vii si livezi, discuiri etc.) se vor desfasura in general in bune conditii, in majoritatea regiunilor agricole, exceptand zilele cu precipitatii.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.