Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011In aceasta saptamana vremea va fi mai calda decat in mod normal, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -8…4°C in aproape toata tara, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, unde se va produce inghet la sol. Cea maxima se va situa intre 0…14°C, la nivelul intregului teritoriu agricol. Se asteapta precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului in aproape toata tara, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate din punct de vedere agricol.

Aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in toate regiunile agricole.

Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamna vor parcurge fazele de rasarire, aparitia frunzei a treia si infratire (15-100%). Cultura de rapita semanata in epoca optima va inregistra dezvoltarea aparatului foliar (4-12 frunze). Speciile pomi-viticole se vor afla in continuare in stadiul de repaus vegetativ, la nivelul intregii tari. In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile de sezon (fertilizari faziale, taieri de rodire si tratamente fitosanitare la speciile pomi-viticole) vor fi sistate temporar.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.