Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

vremea_02.05.2011Saptamana a debutat cu o vreme frumoasa si calda in majoritatea zonelor agricole din tara, insa meteorologii anunta precipitatii sub forma de ploaie incepand de maine, mai ales in partea de sud a tarii. Temperatura minima a tarii se va incadra intre 1-13 grade Celsius, iar cea maxima va atinge atinge 24-25 de grade Celsius.

Despre rezerva de apa din sol aceasta se afla in limite optime in majoritatea zonelor de cultura. Referitor la procesele de crestere si dezvoltare a culturilor, pe fondul regimului hidro-termic din aer si sol favorabil, acestea se vor desfasura in conditii normale. La cerealele de toamna (orz si grau) infiintate in epoca optima se vor inregistra infratirea (80-100%), alungirea paiului (40-100%) si inceputul inspicarii (10-30%), indeosebi in zonele de campie din sudul si vestul tarii. De asemenea, rapita se va afla in faza de inflorire in  multe zone agricole din tara. La speciile pomicole de samburoase (cais, piersic, cires, visin, zarzar) vor predomina fazele de inflorire si legare a rodului, iar la semintoase, inmugurirea, dezmugurirea si inflorirea. Totodata, in toate podgoriile, vita de vie isi va continua fazele de dezmugurire, infrunzire si crestere a lastarilor.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.