Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea - zapada (1)In aceasta saptamana, va predomina un regim termic al aerului in general mai ridicat decat in mod obisnuit, in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime ale aerului vor fi cuprinse intre 0…14°C, la nivelul intregii tari, iar celeminime se vor incadra intre -10…5°C, in aproape toata tara. Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploaie, lapovitasi ninsoare, insotite de intensificari ale vantului, in toate regiunile agricole. Izolat, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol, indeosebi in centrul si vestul tarii.

In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in toate regiunile agricole ale tarii.

Pe ansamblu, speciile de toamna si pomi-viticole isi vor mentine stadiul de repaus biologic, in cea mai mare parte a tarii. Starea de vegetatie a plantelor se va prezenta in general medie si buna, respectiv medie si slaba in culturile semanate in afara epocii optime.

In conditiile agrometeorologice prognozate, lucrarile agricole specifice acestei perioade vor fi intrerupte temporar in zilele cu precipitatii.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.