Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011Urmatoarea perioada se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod normal, in cea mai mare parte a teritoriului agricol. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 2…13°C, la nivelul intregii tari, iar cea minima va fi cuprinsa intre -13…6°C, in cea mai parte a zonelor de cultura, valorile cele mai scazute fiind posibile in estul Transilvaniei, unde se va produce inghet la sol. Sunt posibile precipitatii sub forma de ploi locale, reduse cantitativ, fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului.

Rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in toate zonele de cultura ale tarii.

In conditiile agrometeorologice prognozate se vor inregistra in general ritmuri mai lente de crestere si dezvoltare la culturile de toamna in aproape toata tara, exceptand depresiunile din nordul si centrul tarii, unde se va semnala starea de repaus vegetativ. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine pe ansamblu medie si buna, iar in semanaturile intarziate fenologic, starea de vegetatie a culturilor se va prezenta medie si slaba, iar densitatea redusa.

Pomii fructiferi si vita-de-vie vor parcurge stadiul de repaus biologic, la nivelul intregii tari. In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole in camp (araturi adanci de toamna, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi, etc.) vor fi intrerupte temporar.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.