Cum va fi vremea in aceasta saptamana

vremea_02.05.2011La inceputul acestei perioade, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, pe intreg teritoriul agricol. Spre finalul perioadei se va produce o racire treptata a vremii, regimul termic devenind normal pentru aceasta perioada, in aproape toata tara. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -2…11°C, in toate regiunile agricole ale tarii, iar ceaminima va oscila intre -4…6°C in majoritatea zonelor de cultura, izolat producandu-se inghet la suprafata solului. Se asteapta precipitatii sub forma de ploaie in aproape toata tara, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. De asemenea, in primele zile ale perioadei, in sudul tarii catitatile de apa pot depasi 15 l/mp.

In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, la nivelul intregului teritoriu agricol al tarii. Culturile de orz si grau de toamna vor parcurge predominant fazele de rasarire (60-100%), aparitie a frunzei a treia (40-100%) si infratire (20-100%). Sub aspect fenologic, rapita semanata in epoca optima se va afla in faza de infrunzire, plantele avand in medie 5-15 frunze. La speciile pomi-viticole se va mentine starea de repaus biologic, in toate plantatiile.

In conditiile meteorologice mentionate, lucrarile agricole de sezon se vor desfasura pe ansamblu normal, exceptand zilele cu precipitatii.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.