Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea - zapadaIn aceasta saptamana, va predomina un regim termic al aerului mai scazut decat in mod obisnuit, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura maxima a aerului se va situa intre -4…11°C, pe intreg teritoriul agricol, iar cea minima va fi cuprinsa intre -9…5°C in majoritatea zonelor de cultura, producandu-se inghet la sol. Din punct de vedere pluviometric, se intrevad precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in majoritatea regiunilor agricole. Local, se vor semnala intensificari temporare ale vantului.

In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura. Deficite moderate de apa in sol (seceta pedologica moderata) se vor inregistra local in centrul tarii. In aceste conditii, procesele vegetative ale culturile de toamna vor evolua lent pe aproape intreg teritoriul agricol, cu exceptia depresiunilor din nordul si centrul tarii, unde va fi posibila stagnarea temporara a acestora. Functie de data semanatului si conditiile pedo-climatice, orzul si graul se vor afla in fazele de rasarire (50-100%), formarea frunzei a treia (30-100%) si infratire (10-100%). La rapita se va continua dezvoltarea aparatului foliar (6-15 frunze), cu o uniformitate si vigurozitate a plantelor pe ansamblu buna si medie.

Pomii fructiferi si vita-de-vie vor intra treptat in starea de repaus vegetativ, continuandu-se de asemenea ingalbenirea si caderea frunzelor, in toate plantatiile.

sursa:meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.