Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremeaIn aceasta perioada, vremea va fi mai rece decat in mod normal, in aproape toata tara. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -2…15°C, la nivelul intregii tari, iar cea minima se va situa intre -14…6°C, in majoritatea regiunilor agricole, valori mai scazute semnalandu-se in nordul Moldovei si estul Transilvaniei, fiind conditii de producere a brumei si inghetului la sol. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va inregistra valori de 2…15°C, optima pentru desfasurarea proceselor de germinare, rasarire si infrunzire la culturile de toamna infiintate pana la aceasta data.

Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, in majoritatea regiunilor agricole, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.

Pe suprafete extinse din Dobrogea, Moldova, estul si local in sudul Munteniei, izolat in sud-vestul Transilvaniei, se va semnala seceta pedologica moderata, puternica si extrema. In conditiile agrometeorologice mentionate, pe fondul scaderii regimului termic din aer si sol, ritmurile vegetative la speciile de toamna se vor desfasura mai lent in majoritatea zonelor de cultura, iar in depresiunile nordice si centrale, procesele de crestere si dezvoltare vor fi stanjenite si chiar stagnate temporar.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.