Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vreme urata (1)In acest interval va predomina o vreme in general normala sub aspect termic, in aproape toata tara. Temperatura minima a aerului va oscila intre 0 si 10°C, iar cea maxima, intre 5 si 22°C. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului.

In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate accesibila plantelor pe profilul de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim, in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, nordul si centrul Transilvaniei, estul Maramuresului, local in sud-estul Dobrogei, vestul si centrul Moldovei. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra in Banat, Crisana, pe suprafete agricole extinse din Maramures, Moldova, Dobrogea, sudul si centrul Transilvaniei, estul Munteniei.

Ritmurile de crestere si dezvoltare ale culturilor agricole vor fi in general normale in cea mai mare parte a teritoriului si mai intense pe suprafetele agricole cu o buna aprovizonare cu apa a solului. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va prezenta medie si buna la speciile de toamna infiintate in epoca optima, iar in semanaturile intarziate fenologic, precum si pe terenurile afectate de seceta pedologica, starea de vegetatie se va mentine medie si slaba.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.