Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

Scris de Echipa Alcedo

meteoInceputul de saptamana a debutat cu o vreme normala sub aspect termic in majoritatea regiunilor agricole, insa cu diferente termice majore intre zi si noapte. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 14…25 grade Celsius, pe intreg teritoriul agricol, iar cea minima se va incadra intre 0…14 grade Celsius. Atentie! In zonele depresionare izolat vor fi conditii de producere a brumei. Despre temperatura medie diurna a solului trebuie sa stiti ca la adancimea de 5 cm va oscila intre 12…23 grade Celsius, optima desfasurarii fazelor de crestere si dezvoltare la culturile semanate pana la aceasta data, precum si continuarii insamantarilor de toamna. 
Referitor la rezerva de apa din sol, agrometeorologii anunta ca in stratul de sol 0-20 cm (ogor) aceasta se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim in Oltenia, Banat, Maramures, pe suprafete extinse din Crisana, Transilvania, vestul Munteniei. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si extrema) se vor inregistra in Dobrogea, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, local in sud-vestul si centrul Transilvaniei, izolat in vestul Crisanei.
sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.