Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremeaIn cea mai mare parte a teritoriului agricol, vremea va fi in general normala pentru acest interval. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 15…27°C, la nivelul intregii tari, iar cea minima se va situa intre 2…18°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.

Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va prezenta valori cuprinse intre 14…25°C, favorabile continuarii insamantarilor de toamna si desfasurarii fazelor de germinare, rasarire la cele semanate pana in prezent. Sub aspect pluviometric se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, in aproape toata tara. De asemenea, in primele zile ale perioadei se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate, indeosebi in zonele vestice, nordice si centrale.

In stratul de sol 0-20 cm (ogor), continutul de umiditate se va mentine la valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in majoritatea regiunilor agricole. In vestul, sud-vestul si local in sudul si centrul tarii, gradul de aprovizionare cu apa a solului se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.