Cum va fi vremea in aceasta saptamana

vremeaIn aceasta saptamana, vremea va fi mai calda decat in mod normal in aproape toata tara, exceptand ultimele zile ale intervalului, cand se va produce o racire treptata in evolutia regimului termic. Temperatura maxima a aerului se va situa intre 21…30°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura, iar cea minima va fi cuprinsa intre 7…19°C, in toate regiunile agricole. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va inregistra valori de 16…27°C la nivelul intregii tari, optime pregatirii patului germinativ, insamantarii culturilor de toamna, precum si parcurgerii primelor faze de vegetatie la cele semanate pana la aceasta data. Sunt posibile precipitatii sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, indeosebi in vestul si sud-vestul tarii, iar local, cantitatile de apa pot depasi 15-20 l/mp.

Continutul de umiditate in stratul de sol 0-20 cm (ogor), se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in majoritatea regiunilor agricole. In Oltenia, vestul si local in nordul Munteniei, izolat in nord-vestul Transilvaniei, aprovizionarea cu apa a solului va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.