Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremeaLa inceputul perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, dupa care se va produce o racire treptata in evolutia vremii, aceasta devenind normala sub aspect termic, in aproape toata tara. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 19…29°C, iar cea minima se va incadra intre 8…21°C la nivelul intregii tari, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi sub forma de aversa, dar si torentiale in aproape toata tara, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Totodata, pe arii restranse, cantitatile de apa pot depasi 30 – 40 l/mp si izolat vor fi conditii de producere a grindinei.

In general, procesele fiziologice ale speciilor prasitoare si pomi-viticole se vor desfasura in conditii normale, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. De asemenea, pe terenurile unde se vor mentine deficite de umiditate in sol, ritmurile de vegetatie ale culturilor prasitoare vor fi stanjenite

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.