Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

Scris de Echipa Alcedo

Sub aspect termic, in acest interval va predomina o vreme mai calda decat in mod obisnuit, in cea mai mare parte a tarii. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 17…25°C, in aproape toata tara, iar cea minima se va incadra intre -5…15°C, la nivelul intregii tari, valorile cele mai scazute inregistrandu-se in zonele depresionare, local fiind conditii de producere a brumei.

Despre continutul de apa in stratul de sol 0-20 cm (ogor), aceasta se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, pe aproape intreg teritoriul agricol. Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare, local in centrul si sud-estul Transilvaniei, izolat in nordul Olteniei si vestul Crisanei. Referitor la starea de vegetatie a culturilor agricole, in conditiile mentionate, procesele vegetative la culturile de toamna (rapita, orz si grau) aflate in primele faze de vegetatie (germinare, rasarire si infrunzire) se vor desfasura in general normal, indeosebi in zonele cu o buna aprovizionare cu apa a solului si in ritmuri usor mai lente in restul teritoriului agricol. La hibrizii tardivi de porumb se vor finaliza lucrarile de recoltare pe ultimele suprafete. La pomii fructiferi si vita de vie se vor inregistra maturarea fructelor si a lemnului, recoltarea, precum si ingalbenirea si caderea frunzelor, in majoritatea plantatiilor. Culturile de toamna (rapita, orz, grau) infiintate la inceputul epocii optime vor parcurge germinarea, rasarirea si aparitia primelor frunze (10-100%). Starea de vegetatie a plantelor se va prezenta medie si slaba, indeosebi pe arealele agricole cu deficite de apa in sol.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.