Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

vremeaIn primele zile ale perioadei, va predomina o vreme in general normala sub aspect termic, dupa care, spre sfarsitul intervalului, se va produce o incalzire in evolutia regimului termic. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -2 si 12°C, iar cea maxima, intre 6 si 23°C. Se intrevad precipitatii sub forma de ploi locale, in cea mai mare parte a tarii, fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat la inceputul intervalului, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol.

Rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare si apropiate de optim, in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, nordul si sudul Dobrogei, nordul si centrul Transilvaniei, estul Maramuresului, local in vestul si centrul Moldovei.

Continutul de apa in stratul de sol 0-20 cm (ogor) va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si local deosebit de scazute (seceta pedologica puternica), in majoritatea zonelor agricole ale tarii. Conditiile agrometeorologice prognozate vor determina o evolutie in general normala a proceselor vegetative ale speciilor de toamna si pomi-viticole, in cea mai mare parte a teritoriului agricol.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.